Gillar ni min krönika?

Denna krönika skrev jag som kom in i Metro Ones.


Du har noll kronor på kontot. Orkar inte jobba, känner dig hjälplös och gråter för att du inte kan köpa de senaste skorna. Du skiter i skolan och suktar efter bli känd. Du vill ha skrikande fans efter dig, men hur ska du gå till väga? Du drar fram din rosa laptop, skapar dig en blogg och börjar skriva de första raderna. Du ser pengarna flöda in och du känner dig nöjd. Är du desperat?

Skvaller, kändisskap, shopping och pengar. Någonting vi alla är ute efter och tycker är intressant att läsa om. Vi läser om någon annans festliga liv för att komma bort från verkligheten en dag och fantisera om att få det likadant. Härligt va? Att ha en månadslön på 50 000 :- bara på att blogga. UNDERBART!

Men om vi ska fortsätta läsa dessa bloggar får vi inte glömma bort att hälften av det dem skriver om inte alls stämmer. Alla fester, all shopping, alla pengar och allt kändisskap som enligt dem är så fantastiskt roligt. 

Bloggar har också blivit alltmer populärt bland unga tjejer som killar, det handlar om makt och pengar. Det finns en del bloggar som skriver mycket om mode, bantning och skönhetsoperationer. Men inte bara det, de hånar folk. Tar bilder på oskyldiga människor på stan och kommenterar deras kläder till det negativa. Blogg världen är inte längre en öppen dagbok, det är blandat mellan mobbning, ytlighet och rikedom. Vi vill så mycket, för mycket att vi glömmer bort att det påverkar samhället och oss människor. Vi är redo att kliva över lik för att nå toppen, vi tävlar om vem som ska bli störst. Men någonstans på vägen finns det alltid någon som tar livet av sig för att man känner att man inte passar in och tro det eller ej, men mycket beror just på dagens bloggande.

Alexandra. Hon är en väldigt stor bloggerska, men för att hamna där hon är nu var hon tvungen att ge upp massor. Förlorade vänner, dålig relation till familjen och få kastande flaskor mot sig så fort hon visar sig ute på stan, Varför? Jo, är man så desperat över att skaffa sig ett stort namn så skriver man om vad som helst. ”Du är för fet, för ful. Du luktar, du måste banta. Jag hatar svarta.” Detta gör att folk blir så förbannade och känner ett behov av att fortsätta läsa dessa bloggar. Men är det värt det? Det går faktiskt att bli stor på andra sätt än att trycka ner andra människor. Och livet är inte alltid en fest! Alla har sina motgångar, det får vi aldrig glömma.

Jag personligen tycker det är tragiskt att vi gått så långt. Vad har hänt med citatet: Behandla andra som du själv vill bli behandlad? För mig är det nog en av de bästa citaten som någonsin funnits. Men vi glömmer jämt och ständigt bort de orden. Eller vi glömmer inte bort dem, snarare skiter i dem. De flesta bland blogg världen är inte över 16 år gamla! Det är tragiskt. Detta kommer påverka dem någon enormt i framtiden och inte till det positiva och det man en gång skrivit om på nätet finns allting kvar.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Haha, jag åkte aldrig igår :/

orkade lixom inte de blev lite för sent :P

2011-07-10 @ 12:37:25
URL: http://riktigtknasigt.blogg.se/
Postat av: amanda

Riktigt bra skrivet.

2011-07-10 @ 15:07:24
URL: http://nyheter24.se
Postat av: Lars

Bra

2011-07-10 @ 15:54:57
Postat av: nadja

Jätte bra !!!

2011-07-10 @ 15:55:11
URL: http://barbienadja.blogg.se/
Postat av: Nadja

vad duktig du är på att skriva tjejen, du borde skriva fler krönikor =)

2011-07-11 @ 01:46:21
URL: http://barbienadja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0