Barnen är våran framtid.

Ca. 80 miljoner barn lever på gatorna.
Nästan hälften av dem är HIV-smittade.
Gatubarnen finns även i Sverige även om man anser det som "tryggare".

Barnen i Sverige som är hemlösa har, de flesta, tillfälliga boenden. Men det behöver inte betyda att dessa barn blir rättvist behandlade. 300 barn i Stockholm väljer att bo på gatan än i sina jourhem där de ständigt blir illabehandlade och känner sig oomtyckta. SYND.

I andra länder finns inte samma hjälp som här.
Men Sverige har sånna stora tillgånger att hjälpa alla barnen som lever på gatorna i Sverige. Här i Sverige finns det en chans för alla barnen, alla kan få hjälp.
        Tyvär är det så att i dagens läge fokuserar man mer på barnen som redan går i skolan, man fokuserar på att de ska få den bästa utbildningen för att få den bästa karriären medans det finns barn i varje hörn som längtar efter att bara få sätta foten i skolan, men som aldrig kommer få chansen. Ska man ändå inte ta och börja fokusera sig mer på dem? Se till att dem får den hjälp de behöver?

Man kan skippa att äta den där Pizzan ute varje vecka, istället kan man slänga den 100 lappen på folk som verkligen behöver den. Man kan strunta i att köpa dem nya skorna i skyltfönstret, finns folk som inte ens har ett par skor.
        Om jag hade alla världens pengar skulle jag bygga upp ett kollektiv för barn som är föräldrarlösa, för barn som haft ett hårt liv på gatan, för barn som har ett hårt liv på gatan. Skulle ge dessa barn ett boende, mat på bordet och en chans till en utbildningar. Skulle se till att fler barn sluta ta livet av sig på grund av detta.


"Du jag och alla andra borde ta väl hand om varandra"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0